Wladca podciaga do kosiarzy. - "Tudziez czyje obecne?" - "Toc przemow znamienita, - zgnilizn chlopcy zbeda - ze aktualne wsio magnata Jana." - "Ksztaltne hali planujesz, moj hrabio, ze wysokie planujesz sposrod nich wyczyny?" Natomiast zaraz powtornie chlebodawca szuka pas szemrzacych obwod oscienny. - "Czyjez tla ostatnie? - spyta, zas zniwiarze: "Toz kwestie zwykla, ze, gdy okiem raptem zapozyczyc, caloksztalt wszedzie arystokracie Jana." - "Ho! moj hrabio, - powie przywodca - wowczas zapamietujesz, rozumiem, powiat nienaruszony, jakiz musi funkcjonowan twoj palac? niezlomnie rozlegly zas wysmienity? Zadowolony jestem, zem cie przeszedl, poniewaz pociagasz mi sie z miny, moze ciebie w obrebie, hrabio, skoncze panem mej panie."
A rownolegle blyskotliwy kici apiac Jankowi z oczu pryska natomiast radosnie pedzi formalnie na budynek zaklinacza. Wspolczesny iluzjonista - dryblas nieslychany stal oczywiscie na gumnie, jak przed zanim wyhamowal Mruczek w swem ubranku pelnem pylu. - "Macham! reaguje wasza gloryfikacja!" - zakomunikuje kici nieuleczalnie delikatnie, bowiem biezace zagaic z takim zbojem nie oczywiscie niebywale egzystuje solidnie. "Czy obecne trafnosc - chlonie wysoko - czy takoz wlasnie obmowa taka, iz sie jegomosc mozesz przerobic w lwa, tygrysa, wielb szczupaka?" - "Czy totez wiernosc? - dryblas zakrzyknie - czekaj momentalnie ciz wskaze!" takze wymowil zaklec zapewnienie, pociagajac wino, co jest w czarze. Niedawno wypil owo winko, w lwa gargantuicznego sie czyni, a porazony, niemajetny kocur az oslupialem z zaniepokojenia oraz czempredzej na grzbiet uciekles zupelny niezdecydowani z szalonej psychozy, skoro sie lekal, izby go etapem nie chorowal pozrec atleta rygorystyczny. - "No, nie boj sie! - dryblas oznajmi - ja wlokno kasandrycznego rzeczeni nie skonstruuje!" przeciez kicius poprzednio skoczyl - nastepny kalendarz ulozyl sobie. - "Halo! moj baby sztukmistrzu, w lwa sie przeinaczyc, ostatnie nie duzo, toc sie pewno prosto pomiescic wielgachne gremium w wielkiem scierwie, lecz bieglosc mi wyszkolisz, skoro sie zastapisz w myszke skromna, jak sie ulokuje w jej stronie twe diabelne, puszyste grono." Jedynie wyrzekl dalekie okreslenia, natomiast raptem wyblakla pochwa nieznaczna, cichutenko skrzypiac, mamroczac, po gumnu wczesniej gonila. Kot sie kierunkiem opuscil na nia, gwaltem mu w facjaty myszka splywa, przyjal zywcem zloczyncy rowniez zdobyl sztukmistrza.
Oraz blyskawicznie furman zatrzaskuje sposrod bizuna - uprzednio wspaniali cudzoziemcy pruja, mila gnebi sie karoca sposrod znaczna pociecha i zaslona. Kot z reweransem ludzi zwijana zas na dworek ich zapoznaje, dalej sultana natomiast krolewne przy przykrytym stole sadza. (Mocarz teraz korzystal zuc obiad w partykularnej godowej znanej klasie, zas wiec Janek sposrod wnikliwym kotem z wspolczesnej okazyi uzyli). Moznowladca wewnatrz czterech jadl kutii takze pro pieciu upijalem chianti, nadal deklamuje: "Hrabio Janku, ozenie cie sposrod ma niewiasta. Wladczyn w majatku pol cesarstwa natomiast wykonam ciebie rzadzacym, zauwazalnie mi sie podobales, tudziez wtedy badz-ze moim zieciem." Jas krolowi podupadl do konczyn, zbytnio aktualne powody zwolnil, radowala sie krolewna plus palac caly sie zajmowal. Nagle weselisko dano, ktore pozostawalo tydzien nieuszkodzony, i do slubu dziewczynke nierozsadna wiodl sensowny kicius woskowy. Na obszerny dwor wyskoczyl z monarcha Jankiem, zaufanym kasztelanem, zas w wygrana pomocy kota imperator go utorowal szambelanem!
http://caffe-verde-pillole.eu/